×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/07/10 - 13:39
  • بازدید : 34
  • تعداد بازدید : 26
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری نشست خبری طرح تحقیقاتی خاتمه یافته با جناب آقای دکتر مهدی خواجوی

با سلام و تشکر از اختصاص وقتی که جهت ارائه گزارش کار طرح تحقیقاتی " بررسی شیوع و ریک فاکتور های هایپوکلسمی بعد از عمل لارینژکتومی " داشته اید:

  1. هدف شما از اجرای این پروژه چه بوده است؟ در حدود 20 درصد از بیماران که از سرطان رنج میبرند مبتلا به سرطان سر و کردن هستند که در این میان 40 درصد از بیماران دچار سرطان پیشرفته هستند و نیازمند مداخله جراحی میباشند. لارینژکتومی یکی از جراحی هایی مداخله ای هست که به دلیل افزایش در میزان بروز سرطان  میزان انجام ان بیشتر شده است. هایپوکلسمی یکی از عوارض مهم پس از لارینژکتومی میباشد که خود میتواند باعث عوارض بیشتر شود. تشخیص زودرس این عارضه میتواند به مدیریت بیمار و همچنین کاهش عوارض کمک به سزایی کند.
  2. لطفا بطور مختصر در خصوص اقدامات انجام شده جهان در مورد پروژه ی مورد نظر جنابعالی توضیحاتی را ارائه فرمایید؟

باشث و همکاران 60 بیمار را پس از لارنژکتومی مورد ارزیابی قرار داد تا میزان شیوع هیپوکلسمی در هفته اول پس از لارنژکتومی مشخص شود. آنها نشان دادند که حدود یک سوم آنها پس از عمل دچار هیپوکلسمی شدند. آنها همچنین دریافتند که تشریح دوطرفه گردن و رادیوتراپی قبلی مرتبط با خطر ابتلا به هیپوکلسمی بعد از عمل میباشد.

هریس و همکاران یک مطالعه کوهورت گذشته نگر بر روی 90 بیمار مبتلا به سرطان حنجره انجام داد. از 90 بیمار، شانزده بیمار دچار هیپوکلسمی زودرس شدند. آنها همچنین نشان دادند تیروئیدکتومی خطر هیپوکلسمی را افزایش میدهد.

  1. اقدامات انجام شده توسط جنابعالی و همکاران در جهت دستیابی به اهداف تعیین شده چه بوده است؟

این مطالعه به صورت گذشته نگر 50 بیمار را که به مدت 8 سال تحت عمل جراحی حنجره قرار گرفته بودند مورد بررسی قرار داد.

همه بیماران شرکت کننده از پروتکل مطالعه مطلع شدند و رضایت کتبی ارائه کردند.

بیمار از طریق سیستم رجیستری بخش گوش و حلق و بینی شناسایی و وارد مطالعه شدند

معیار های ورود شامل سن بالای 18  کاندید عمل جراحی حنجره بود.

معیار های خروج شامل بیماران با داده های ناقص، سابقه جراحی تیروئید یا پاراتیروئید یا افرادی که تحت عمل جراحی شکم همزمان قرار گرفته اند.

اطلاعات دموگرافیک، سابقه پزشکی و جراحی، بافت شناسی سرطان، نوع عمل، جانبی دیسکسیون گردن وسابقه رادیوتراپی جمع آوری شد. سطح کلسیم و فسفر قبل و بعد از عمل جمع اوری شد.  سطوح کلسیم اصلاح شده برای هر بیمار محاسبه شد و هیپوکلسمی به عنوان سطح کلسیم کمتر از 8.5 میلی گرم در دسی لیتر تعریف شد.

  1. لطفا دستاورد های پروژه را بصورت مختصر و قابل درک برای مخاطبان محترم توضیح دهید؟

پس از یررسی اولیه و انجام ازمون های اماری مشخص شد که سطح کلسیم بیماران قبل و بعد از عمل تفاورت معناداری نداشته است. هرچند پس از این که سطح کلسیم بر اساس البومین اصلاح شد مشخص شد که پس از عمل لارینژکتومی سطح کلسیم اصلاح شده به صورت معنا داری کاهش یافته بود. همچنین مشخص شد دایسکشن گردن سطح پایین کلسیم قبل از عمل توتال تیروییدکتومی و رادیوتراپی در ایجاد هایپوکلسمی پس از عمل نقش دارند.

 5.با انجام این پژوهش، کمک به حل مشکل یا معضل موجود در جامعه خواهد شد؟

 در این مطالعه مشخص شد که سطح کلسیم اصلاح شده در بررسی هایپوکلسمی پس از لارینژکتومی به ویژه در بیمارن مبتلا به سو تغذیه نسبت به بررسی فقط کلسیم ارجحیت دارد.

 

 

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,آرشیو اخبار
  • کد خبر : 146861
کلید واژه

صدا

تنظیمات قالب