×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/07/10 - 13:03
  • بازدید : 21
  • تعداد بازدید : 20
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری نشست خبری طرح تحقیقاتی خاتمه یافته با جناب آقای دکتر عباس علی آقایی

با سلام و تشکر از اختصاص وقتی که جهت ارائه گزارش کار طرح تحقیقاتی " بررسی تاثیرات داروی لیزدگزامفتامین بر روی هیپوکمپ موشهای صحرایی نر بالغ: مطالعه رفتاری،  هیستوپاتولوژیک و مولکولی " داشته اید:

1.هدف شما از اجرای این پروژه چه بوده است؟ هدف ما در این پروژه این بوده است که ببینیم آیا واقعا این دارویی که FDA Approve دارد و برای درمان ADHD  استفاده میشود، آیا تاثیرات مضر را بر روی سیستم عصبی میتواند بگذارد یا نه.

2.لطفا بطور مختصر در خصوص اقدامات انجام شده جهان در مورد پروژه ی مورد نظر جنابعالی توضیحاتی را ارائه فرمایید؟ در دنیا چندین مطالعه محدودی نشان داده که احتمالا لیزدگزامفتامین میتواند اثرات سوء بر روی بافت عصبی بجا بگذارد، در نتیجه ما هم مطالعه ای را در این زمینه شروع کردیم تا ببینیم آیا واقعا لیزدگزامفتامین safety دارد و به عبارتی میشود برای بازه های طولانی مدت در سندروم هایی مثل ADHD  استفاده کرد یا نه؟ اما برای این کار ما دارو لیزدگزامفتامین را در دوز مشخصی به حیوانات به شکل گاواژ به مدت یک ماه دادیم و بعد از آن هم ما مغز حیوانات را خارج کردیم و هیپوکمپ مغز را مورد استفاده قرار دادیم. هیپوکمپ بعنوان یک مرکزی برای یادگیری و حافظه ست و یکی از مهمترین نواحی مغز انسان و گونه های دیگر است. مطالعه ما در سه بعد بود. یک. مطالعات رفتاری و ارزیابی حافظه دو. مطالعات هیستوپاتولوژیکی که ببینیم واقعا در سطح سلولی و بافتی تاثیری اتفاق افتاده یا نه؟ و سوم. مطالعه در سطح مولکولی بود که در سطح بیان پروتئین و ژن هم تاثیراتی ایجاد شده یا نه؟

3.اقدامات انجام شده توسط جنابعالی و همکاران در جهت دستیابی به اهداف تعیین شده چه بوده است؟ داروی لیزدگزامفتامین یک دارویی برای درمان سندروم ADHD استفاده میشود با این حال این دارو از خانواده متامفتامین هاست و بعنوان یک محرک روان هم محسوب می شود که برای سندرم اختلال کم توجهی / بیش فعالی یا ADHD تجویز می شود

4.لطفا دستاورد های پروژه را بصورت مختصر و قابل درک برای مخاطبان محترم توضیح دهید؟ نتایج مطالعه ما نشان داد که لیزدگزامفتامین می تواند موجب اختلال در روند یادگیری و حافظه شود، همچنین سبب مرگ سلول های حافظه در منطقه هیپوکمپ می شود و از طرفی می تواند سبب بیان پروتئین های مرتبط با مرگ سلولی در سلول های هیپوکمپ شود. بنابراین مطالعه نشان داد که استفاده از این دارو باید با احتیاط های بیشتری همراه باشد اما در نهایت دستاورد اصلی ما در این پروژه این بوده که نشان بدهیم که safety لیزدگزامفتامین می تواند زیرسوال باشه و کسانی که این دارو را (سوء مصرف) Abuseمی کنند یا حتی برای درمان استفاده می کنند، حتما ملاحظات و احتیاط هایی را داشته باشند.

 

عنوان مقاله­ چاپ شده منتج از طرح:

Memory loss induced by lisdexamfetamine in the rat: A behavioral, electrophysiological, and histopathological Study

نشانی اینترنتی مقاله­ انگلیسی:

 https://doi.org/10.1016/j.bbr.2024.114963

  • گروه خبری : گروه های مطالب,آرشیو اخبار
  • کد خبر : 146853
کلید واژه

صدا

تنظیمات قالب