×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/07/10 - 12:35
  • بازدید : 19
  • تعداد بازدید : 18
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری نشست خبری طرح تحقیقاتی خاتمه یافته با جناب آقای دکتر عباس علی آقایی

با سلام و تشکر از اختصاص وقتی که جهت ارائه گزارش کار طرح تحقیقاتی " بررسی اثرات حفاظت عصبی گیاه آقطی سیاه بر روی مخچه موشهای صحرایی نر بالغ با مدل سمیت القا شده با 3-AP" داشته اید:

1.هدف شما از اجرای این پروژه چه بوده است؟ بطورکلی گیاه آقطی سیاه یا الدربری یک گیاهی از خانواده بری ها است که به علت داشتن خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی در سال های اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته و تحقیقات در مورد این گیاه بسیار در حال انجام است و هدف از اجرای این طرح بیشتر این بوده که ما هم بتوانیم  نقشی و سهمی در تحقیقات بر روی اثرات و خواص درمانی گیاه آقطی سیاه داشته باشیم.

2.لطفا بطور مختصر در خصوص اقدامات انجام شده جهان در مورد پروژه ی مورد نظر جنابعالی توضیحاتی را ارائه فرمایید؟ در این پروژه مدل موشی که انتخاب شده از نوع مدل موش های آتاکسی مخچه ای القا شدهAP-3  است. آتاکسی بعنوان یک معضلی در دنیا هست و درمان مشخصی برای آن اتخاذ نشده اما در دنیا فعلا تا جایی که نتایج مطالعات نشان می دهد هیچ درمان مشخصی برای آتاکسی وجود ندارد و لذا ما هم دنبال این بودیم که بتوانیم از خواص درمانی گیاه آقطی سیاه برای درمان آتاکسی مجخچه ای استفاده کنیم.

3.اقدامات انجام شده توسط جنابعالی و همکاران در جهت دستیابی به اهداف تعیین شده چه بوده است؟ بطورکلی ما در انجام این پروژه با توکسین AP-3  مدل آتاکسی مخچه ای القا کردیم و بعد از آن هم گیاه آقطی سیاه را به شکل diet 2% به مدت یک ماه به حیوانات دادیم بعد از دادن رژیم غذایی فوق، ما یکسری ارزیابی های هیستوپاتولوژی و رفتاری بر روی موش ها انجام دادیم و نتایج ما نشان داد که تجویز آقطی سیاه به شکل رژیم غذایی میتواند سبب بهبود در عملکرد حرکتی و همچنین سبب کاهش میزان التهاب در بافت مخچه ای موش ها شود.

4.لطفا دستاورد های پروژه را بصورت مختصر و قابل درک برای مخاطبان محترم توضیح دهید؟ اما در نهایت هدف ما این است که بتوانیم از گیاه آقطی سیاه برای تجاری سازی استفاده کنیم و قرص ها و شربت هایی از این گیاه بتوانیم تهیه کنیم و برای بیماری های عصبی و مدل های نورولوژیک یتوانیم آن را برای افراد تجویز کنیم.

5. لطفا در خصوص تجاری سازی دستاوردهای پروژه توضیح بفرمایید؟ نکته ای که اینجا وجود دارد این است که یک ترنور مالی بسیار خوبی در دنیا بر روی تجارت این گیاه وجود دارد و  ایران عملاً  سهمی را در تجارت آقطی سیاه ندارد با اینکه این گیاه بومی ایران هست اما استفاده ای صورت نمیگیرد لذا ما امیدوار هستیم با انجام این پروژه ها بتوانیم در جهت تجاری سازی و  ارزآوری و سودآوری در حوزه گیاهان دارویی برای کشور نقش داشته باشیم.

عنوان مقاله­ چاپ شده منتج از طرح:

Elderberry diet enhances motor performance and reduces neuroinflammation-induced cell death in cerebellar ataxia rat models

نشانی اینترنتی مقاله­ انگلیسی:

https://doi.org/10.1016/j.jchemneu.2024.102399 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,آرشیو اخبار
  • کد خبر : 146847
کلید واژه

صدا

تنظیمات قالب