×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/07/10 - 13:14
  • بازدید : 22
  • تعداد بازدید : 18
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری نشست خبری طرح تحقیقاتی خاتمه یافته با جناب آقای دکتر عباس علی آقایی

با سلام و تشکر از اختصاص وقتی که جهت ارائه گزارش کار طرح تحقیقاتی " بررسی اثرات نوروپروتکتیو سیلیمارین بر روی رتهایی با مدل سمیت عصبی 3-NP " داشته اید:

1.هدف شما از اجرای این پروژه چه بوده است؟ هدف ما از اجرای این مطالعه این بود که بتوانیم از یک ماده موثره ی مربوط به گیاه خار مریم بنام سیلیمارین استفاده کنیم، با توجه به وفور خار مریم در ایران که بعنوان یک گیاه بومی ایران هم هست ما میتوانیم این اثرات درمانی گیاه خار مریم را که نسبت داده میشود به ماده موثره اش سیلیمارین بتوانیم بر روی مدل های نورولوژی و آسیب نورولوژی بررسی کنیم.

2.لطفا بطور مختصر در خصوص اقدامات انجام شده جهان در مورد پروژه ی مورد نظر جنابعالی توضیحاتی را ارائه فرمایید؟ بیماری هانتینگتون یک بیماری نوروپروتکتیو با شیوع کمتر در سراسر دنیا هست و در ایران هم درصد بسیار کمی از جامعه ایرانی به هر نحو به این بیماری دچار هستند. بیماری هانتینگتون هیچ درمان مشخصی ندارد بنابراین مطالعات انجام شده در کل دنیا  هنوز نتوانستند درمان مشخصی برای این بیماری در نظر بگیرند. با این حال تمرکز بر این است که بتوانند حداقل اثرات جانبی این بیماری را کمتر کنند تا بتوانند بهبود زندگی را در افراد مبتلا تاحدود زیادی ارتقا دهند. بنابراین ما هم در این حوزه شروع به مطالعه کردیم و مطالعات قبلی ما بر روی بیماری هانتینگتون و با استفاده از عوامل پروتکتیو نشان داد که تا حدودی میشود این امر محقق شود و چالش های مرتبط با کیفیت زندگی در افراد را بتوان بهبود بخشید.

3.اقدامات انجام شده توسط جنابعالی و همکاران در جهت دستیابی به اهداف تعیین شده چه بوده است؟

در این مطالعه ما مدل سمیت عصبی و مدل هانتینگتون را با استفاده از سم تری نیتروپرونیک اسید القا کردیم و بعد از آن هم عصاره خار مریم سیلیمارین را هم به مدت یک ماه به حیوانات تجویز کردیم.

4.لطفا دستاورد های پروژه را بصورت مختصر و قابل درک برای مخاطبان محترم توضیح دهید؟

نتایج مطالعه ما نشان داد که سیلیمارین می تواند سبب بهبود در عملکرد حرکتی و همچنین کاهش میزان التهاب و میزان استرس اکسیداتیو در مغز این موش ها شود، بنابراین استفاده از سیلیمارین  میتواند به عنوان یک نوروپروتکتیو ایجنت و یک عامل نوروپروتکتیو بسیار مورد توجه قرار بگیرد.

6.با انجام این پژوهش، کمک به حل مشکل یا معضل موجود در جامعه خواهد شد؟

5. لطفا در خصوص تجاری سازی دستاوردهای پروژه توضیح بفرمایید؟ درخصوص تجاری سازی تلاش بر این است که از سیلیمارین بشود بعنوان یک قرص و یک مکمل گیاهی استفاده کرد به ویژه درکاهش آسیب های عصبی در برخی از بیماری ها مثل هانتینگتون. بنابراین ما هم تلاش بر این داریم که بتوانیم در نهایت با تحقیقات بر روی این ماده یعنی سیلیمارین برویم به سمت تولید داروها و مکمل هایی که از سیلیمارین مشتق میشود و با فروش این داروها میتوان یک ارز آوری و یک گشایش مالی و بهبود مالی را ایجاد نمود.

عنوان مقاله­ چاپ شده منتج از طرح:

Silymarin ameliorates motor function and averts neuroinflammation-induced cell death in the rat model of Huntington’s disease

نشانی اینترنتی مقاله­ انگلیسی:

https://doi.org/10.1016/j.brainresbull.2024.111039

  • گروه خبری : گروه های مطالب,آرشیو اخبار
  • کد خبر : 146856
کلید واژه

صدا

تنظیمات قالب